A szellőzőrácsok víz elleni védelme

A szellőzőrácsok víz elleni védelme teszi többek között kiemelkedővé a RENSON termékeit. A Renson® a szellőzőrácsait a nemzetközileg akkreditált BSRIA Ltd. európai tesztelésének (EN 13030:2011 szerint) veti alá, és ez alapján kiérdemelték a legmagasabb A osztályú minősítést. Röviden szeretnénk bemutatni ennek a tesztnek a lényegét, amellyel a szellőzőrácsok víz elleni védelmét osztályozzák.

A tesztek során egy 1 m2-es rozsdamentes acél hálóval felszerelt zsalu van kitéve 75 liter/órás felhőszakadásnak és 13 m/s erejű szélnek. Az osztályozás a lamellán keresztül beszivárgó víz mennyiségén alapul. Jól látszik, hogy a beszivárgott vízmennyiség kevesebb, mint 1%! Külön vízzáró lamella nélkül is kiérdemelte a legmagasabb A minősítést, így a RENSON magas minőségű termékeire egy újabb bizonyítékot nyújt a vízállósági teszten elért eredménye.

Szellőzőrácsok víz elleni védelme és hatékonysága besorolás alapján

Renson szellőzőrács vízvédelme trafóházban
Besorolás Vízállóság %-ban
Kiváló vízvédelem A 100-99%
Jó vízvédelem B 98,9-95%
Átlagos vízvédelem C 94,9-80%
Alacsony vízvédelem D <80%

*Megjegyzés: A „levegő sebesség” referencia mindig a szívóoldali levegő sebességét jelzi. Ha egy lamella van hozzárendelve egy vízzáráshoz, akkor fel kell tüntetni a szívóoldali levegő sebességét. A külső szél sebességét 13 m/s-ban rögzítették.
Abban az esetben, ha szélsőséges időjárási körülmények között időjárásálló lamellát használnak, javasolt tömítés alkalmazása a keret rögzítésénél. Ezenkívül vízcsatorna alkalmazása még jobb időjárási viszonyokat garantál.

TESZT EREDMÉNY LETÖLTÉSE

A szellőzőrácsok víz elleni védelme a RENSON innovációjának eredménye

A RENSON mindig a legmagasabb minőségre törekszik, miközben innovatív megoldásokat keres, amivel még komfortosabbá és egészségesebbé tehetjük életterünket. A szellőzőrácsok legmagasabb vízvédelme a speciális kialakításnak és a magas minőségű alumínium alapanyagnak köszönhető. Annak érdekében, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően ellenálljanak a szellőzőrácsok, gondosan felületkezelik őket, amiről bővebben itt olvashat.

A víz elleni védettség mérésének módját az alábbi ábrán láthatjuk:

RENSON LINIUS szellőzőrács vízvédelmi kialakítása