Renson szellőzőrácsok rögzítési módjai

A RENSON szellőzőrácsok előnyei közé tartozik a kiváló minőségű alumínium alapanyag mellett a könnyű telepíthetőség. A szellőzőrács hatékony szellőztetést biztosít, miközben magas vízvédelmi tulajdonságokkal is rendelkezik. A beépített rovarháló pedig távol tartja a nem kívánt vendégeket.

A szellőzőrács rögzítése

A szellőzőrácsok rögzítése gyors egyszerű. Rögzítése praktikus rugós kapcsokkal történik, amik könnyen bepattinthatók a helyükre. Amennyiben 3m2-nél nagyob felületen van szükség szellőzőrács beépítésére, akkor megerősítő oszlopokat is be kell iktatnunk, hogy megfelelő legyen a szélterhelés. Ehhez rögzíthetjük a rácsokat. Ezt az alábbi ábrán láthatjuk:

RENSON szellőzőrács felépítése

A szellőzőrácsok rögzítése a falba történhet csavarral:

Renson 418 csavaros rögzítő lemez beépítése
Renson 431 szellőzőrács felszerelése

A szellőzőrácsok rögzítése a falba rugós klipszek segítségével:

renson szellőzőrács rögzítése rugós klipsszel

A szellőzőrács méretének kiválasztásakor a falnyílás és a szellőzőrács méretét pontosan meg kell határoznunk. Fontos, hogy a szellőzőrács méretéhez képest 10 mm-rel nagyobb falnyílás szükséges!

Kétféle beépítési módot alkalmazhatunk attól függően, hogy csak szellőztetés miatt vagy csőcsonkhoz csatlakoztatva szellőzőrendszer részeként szeretnénk beépíteni a rácsot. A szellőzőrács a befúvó és a szívó oldalra is kerül egy szellőztető rendszer részeként .

  • Ha csőcsonkhoz csatlakoztatjuk a szellőzőrácsot, akkor egy csatlakozó csonkkal ellátott úgynevezett plenum boxhoz, egy fém fogadó dobozhoz fog csatlakozni a rács. Ezt a plenum csatlakozó dobozt építjük a falba, amihez a légtechnikai cső csatlakozik. Hátsó, illetve oldalsó csatlakozási lehetőséggel is készülhet a doboz. Általában horganyzott acélból készítik, és a gépi szellőztető rendszer részét képezi.
PLENUM csatlakozó doboz
  • Abban az esetben, ha csupán szellőztetési funkciót kell ellátnia a szellőzőrácsnak, de nem csatlakozik légtechnikai csőhöz, nincs szükség külön plenum dobozra. Ekkor egyszerűen a falba csavarokkal rögzítjük a szellőzőrácsot.
Renson 431-es szellőzőrács rovarhálóval

A szellőzőrácsokat extra vízvédelemmel ellátva is rendelhetjük. Ezek a speciális vízcsatornák biztosítják a csapadék még jobb elvezetését, ezáltal javítják a lamellák még hatékonyabb vízvédelmét.

Ezt a lehetőséget mindig kombinálni kell 2,3 x 2,3 mm-es rovarhálóval.

A RENSON szellőzőrácsai esztétikus megjelenésüknek és a szellőzőrácsok egyszerű rögzítésének köszönhetően gyors megoldást jelentenek az épület hatékony szellőztetéséhez.

Amennyiben egyedi színben és méretben van szüksége szellőzőrácsra, legyártjuk Önnek!

Keressen minket Facebookon és Instagramon is!