Renson szellőzőrácsok felületkezelése

Renson szellőzőrácsok felületkezelése olyan extra védelmet nyújt a szellőzőrácsoknak, amik jelentősen javítják a tartósságukat. A RENSON szellőzőrácsok segítségével nem csak egy funkcionális elemet építünk be, ami biztosítja az optimális légáramlást, de esztétikai értéket is adunk hozzá. Az alumínium rácsok hosszú élettartamának megőrzéséhez a felületkezelés jelenti a kulcsot. Ennek köszönhetően egy szinte gondozásmentes felületet kapunk, ami ellenáll az időjárásnak, és az extrém körülményeknek is. Tekintsük át röviden az alumínium előnyeit, és hogy milyen módon kezelik a rácsok felületét!

Magas minőségű alumínium alapanyag

Az alumínium rendkívül tartós és időjárásálló. Alkalmazása a fenntarthatóságot is szolgálja, mert az alumínium 100%-ban újrahasznosítható. Tudta, hogy a megtermelt alumínium 75%-a még mindig kering a világon? A szellőzőrácsok egyedi kialakításuknak köszönhetően biztosítják az optimális légáramlást, ami nyáron nagy segítséget jelent az épület hűtésében. Esőállósága is kiváló, amit hivatalos tesztekkel támasztottak alá, így a legmagasabb ‘A’ minősítést kaptá a RENSON szellőzőrácsai.

Szellőzőrács és Lunius szellőzőlamellás homlokzat letölthető dokumentumok

Renson szellőzőrácsok felületkezelése

Eloxálás

Alapkivitelben 20 mikron vastagságban látják el alumínium-oxid réteggel a szellőzőrács profiljait, de nagyobb igénybevételnél (agresszív atmoszférában történő alkalmazásokhoz?)  körülbelül 25 mikron rétegvastagság ajánlott. Az eloxálás általában a szürke természetes árnyalatával (F1) történik, de korlátozottan más színekben is elvégezhető (Euras). Van lehetőség eltérő színezésre akár ugyanazon felületen belül is, vagy variálhatunk különböző színű darabokat.

Porfestés

A porfestés mellett szól, hogy széles színpalettán mozoghatunk, és a színeltérések kockázata minimális. A porbevonat szabványos, 40 mikron rétegvastagsággal történik. A környezettől függően különböző
előkezelések alkalmazhatók:

  • Szabványos előkezelés
    Az alumínium megfelelő előkezelése elengedhetetlen az optimális minőséghez. Az előkezelés során figyelembe kell venni a vonatkozó irányelveket, maga a folyamat az alábbiakból áll: festés, zsírtalanítás, öblítés és egy konverziós réteg felvitele.
  • Előkezelés nagyobb igénybevétel esetén
    Úgynevezett agresszív környezetben például tengerparton vagy ipari régiókban másféle előkezelést alkalmazunk. Ez a szabványoselőkezeléshez képest felére csökkenti a festék alatti szálalakú korrózió kockázatát a szabvány bevonatos profilokéhoz képest.
  • Eloxálás előtti előkezelés
    Erre szintén a nagyobb igénybevételt igénylő környezetben felszerelt szellőzőrácsok esetében lehet szükség (tengerparti régiókban, ipari környezetben stb.) az eloxálás előtt, a korrózió megelőzése érdekében.

Szabványos színek raktárról

A legtöbb szellőzőrács szabvány színekben és méretekben elérhető. De van lehetőség egyedi gyártásra is.

Milyen színekben rendelhetőek a szellőzőrácsok?

Gyakorlatilag a teljes alap RAL színskála alapján megrendelhetőek a szellőzőrácsok porfestése.
A mellékelt képre kattintva megtekintheti a teljes RAL színskálát.

RAL színskála

Renson szellőzőrácsok felületkezelése