RENSON LINIUS homlokzati rendszer előnyei

Cikkünkben a RENSON LINIUS rendszert ismerheti meg közelebbről, amivel nem csak a homlokzat esztétikai értékét növelheti, de számos gyakorlati funkciója is van mint a védelem vagy éppen az optimális szellőzés támogatása. Ez a lamellás homlokzati rendszer a kortárs építészeti megoldások egyik kiváló eleme, hiszen bármilyen színben legyártható, így minden épülettel tökéletesen harmonizál.

RENSON LINIUS rendszer

A homlokzati lamellák többféle kialakításban elérhetőek. Attól függően választhatunk közülük, hogy milyen célt szolgálnak majd. Akár egyszerűen design elemként is használható, de ennél sokkal többet is nyújt. Egyes típusok a megfelelő szellőzést biztosítják, míg a hangcsillapított lamellák segítségével csökkenthetjük a zajokat például valamilyen gépészeti elem köré építve. De esőállósága is kiváló, és védelmi szerepe is lehet. Sőt, akár garázsajtóként vagy kerítéselemként is szolgálhat. Nem csak kültéren, de beltéren is alkalmazható például egyedi megvilágítással. A felhasználási variációk végtelen lehetőségét kínálja.

Kültéri felhasználás során gyakran kap védelmi és zajcsökkentő funkciót. A LINIUS rendszer a kültéri hőszivattyúk vagy klímaberendezések zajának csökkentésében is segítséget nyújt, de egyúttal védelmet is jelent a gépek számára. Ezzel egy esztétikus, az épület stílusához illő megoldást találhatunk.

Lamellás rendszer gépészeti megoldásokhoz
Lamellás rendszer gépészeti megoldásokhoz

A homlokzati lamellák magas minőségű alumíniumból készülnek, amely 100%-ban újrahasznosítható. Ezáltal környezetbarát megoldást jelent, ami a fenntarthatóság szempontjából kiemelkedő tulajdonság. A megfelelően felületkezelt alumínium alapanyagnak köszönhetően szinte karbantartásmentes és rendkívül tartós.

Homlokzati lamellák beépítése

A RENSON innovációi nem csak a modern designban mutatkoznak meg, hanem a termékeik funkcionális kialakításában is. A lamellás homlokzati elemek könnyűek, hiszen alumíniumból készülnek, ugyanakkor csavarok nélkül bepattintással egyszerűen installálhatók a saját önhordó tartószerkezetbe. Az elemeket vízszintesen vagy függőlegesen is beépíthetjük, ezáltal izgalmas esztétikai hatást tudunk létrehozni. Mivel egyedi színekben és méretben (akár íves kialakítással is!) elérhetőek, tökéletesen személyre szabható.

homlokzati lamellák beépítése

Alternatív fűtési és hűtési módok kiegészítő eleme

A RENSON komplexen tekint az épületek hatékony „működésére”. Bár ez furcsán hangozhat, de arról van szó, hogy küldetésük az egészséges otthon koncepciója, amiben egymást támogató szellőztető rendszereket alkottak meg. Az épületek folyamatos friss levegő utánpótlását és az elhasznált levegő elszívását többféle módon valósíthatjuk meg a RENSON termékeivel. Az igényvezérelt szellőztető rendszerek részben vagy egészben gépi módszerrel működhetnek, amit nyílászáróba beépíthető légbevezetőkkel és a homlokzaton kialakított szellőzőlamellás homlokzati elemekkel tudunk támogatni.

A Renson Linius szellőzőlamellás homlokzat burkolati rendszerrel klímahomlokzatot is kialakíthatunk, amit egyedi igények alapján a kívánt légáramláshoz igazíthatunk. A lamellák közötti nyílástól és a lamella típusától függően kiválaszthatjuk a projekthez leginkább megfelelő szellőzőlamellás homlokzatot. Ezek a megoldások mind hozzájárulnak a téli fűtési és a nyári hűtési költségek alacsonyan tartásához. Vagyis energiahatékony épületeket alakíthatunk ki a segítségével.

 

 

Színek, formák, anyagok és funkciók variálhatósága

Ahogy már kiderült, van lehetőség egyedi színekben és méretekben gyártatni az alumínium lamellás elemeket. De kombinálható akár üveggel is, hiszen választhatunk  felületre szerelt lamellák, a perem nélküli lamellák és az üvegezett lamellák közül. Ha a funkcionalitás felől vizsgáljuk az előnyöket, akkor kiemelhetjük, hogy magas esőállósággal rendelkeznek, betörésbiztosak és leesésbiztosak is. A lamellák rovarhálóval is felszerelhetőek.

RENSON LINIUS homlokzati lamellás redszer

Hazai példa lamellás homlokzat alkalmazására

Már itthon is gyakran alkalmaznak homlokzati lamellás rendszereket családi házaknál és nagyobb komplexumoknál például bevásárlóközpontok, uszodák vagy egyéb középületek tervezésénél. Az épület megjelenése lehet modern, minimalista vagy éppen a színekkel való játéknak köszönhetően játékos is.

Egyik szép példája a fővárosban a Dagály Duna-part felé néző, szendvicspanel szerkezetű, hullámzó főhomlokzat jellegzetes arculata. Ergonomikus kialakítása egyedi megjelenést ad az épületnek.

 

Dagály strand lamellás homlokzata

Modern, fenntartható, esztétikus épületek

Elmondhatjuk tehát, hogy a kortárs építészetben fontos szerephez jutnak a homlokzati lamellás rendszerek. A RENSON LINIUS rendszere kiemelkedő a kínálatban, hiszen a magas minőségű, felületkezelt alumínium elemek teljesen egyedi, testreszabható megoldást kínálnak. Legyen szó esztétikai szempontokról vagy védelmi, zajcsökkentő funkciókról, számos típusból választhatunk. Ez a rendszer segít az épület optimális szellőzésében, ami télen-nyáron hasznunkra válik a fűtési és a hűtési költségek alacsonyan tartásában. Tökéletesen kombinálható a RENSON hővisszanyerős szellőztető rendszereivel illetve a nyílászáróba építhető légbevezetőkkel.

Ha érdeklődik a RENSON LINIUS rendszere iránt vagy szüksége van egyedi színben és méretben kiváló minőségű szellőzőrácsra, keresse a Ventilátorbolt szakértő csapatát! Hivatalos RENSON partnerként minden igényre megtaláljuk a megfelelő megoldást!