Igényvezérelt vagy hővisszanyerős központi szellőztető rendszerekkel biztosítjuk az egészséges belső levegőt lakásban, iskolákban, közintézményekben vagy egyéb ipari létesítményekben.

A RENSON innovatív megoldásokkal segít megteremteni az egészséges ház koncepciót. Otthonunk egészséges levegőjét energiatakarékos módon, igényvezérelt és hővisszanyerős központi szellőztető gépekkel tudjuk biztosítani. Ezáltal egy olyan rendszert kapunk, ami pontosan akkor és annyi ideig működik, amikor arra szükség van. Maximális kényelmet nyújt a lakók számára, hiszen alkalmazkodik az életritmusukhoz.

Igényvezérelt szellőztető rendszer energia felhasználása

Mit jelent az igényvezérelt szellőztetés?

Ez az innovatív megoldás túlmutat a szellőztetés már megszokott, hagyományos keretein. Ahogyan a neve is mutatja, 100%-ban a mi igényeinkhez igazítva tudjuk kontrollálni a működését. Az életritmusunkhoz igazodva lép működésbe, ezzel folyamatosan biztosított az egészséges, jó minőségű szűrt levegő ottthonunkban. Ráadásul ezt akár helyiségenként is megvalósíthatjuk a RENSON Healthbox készülék segítségével, amely sokkal hatékonyabb, kényelmesebb és energiatakarékosabb megoldást biztosít, mint amit korábban megszokhattunk.

Gépi szellőztetés szabványai és a RENSON innovációja

A szellőző rendszerekre kialakított általános szabványok és azok működési módja

  • A rendszer
  • Ez esetben nincs semmilyen ventilátor vagy szellőztető rendszer, csupán a természetes módon megvalósuló légcseréről beszélhetünk.
  • B rendszer: Gépi berendezés a friss levegő beszívásához
  • C rendszer: Gépi szellőztetés a levegő kifújásához
  • D rendszer: Teljes gépi szellőztetés a kifúváshoz és a beszíváshoz is

Ezek tehát a jól ismert szabványok. És most jön az innováció! A RENSON a C és D rendszereket továbbgondolva alkotta meg a szellőztető gépeit és rendszereit, megvalósítva az igényvezérelt szellőztetés koncepcióját:

  • C+ rendszer: Az elhasznált levegő gépi kifújása igényvezérelt módon a ház minden helyiségére külön szabályozva (pl a RENSON Healthbox szellőztető gép)
  • D+ rendszer: Teljes gépi szellőztetés a kifújáshoz és a beszíváshoz is hővisszanyerős szellőztetővel (RENSON Endura Delta)
RENSON ENDURA hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítve

RENSON C+ rendszere

A gépi szellőztetés tehát a C+ rendszer esetében csupán a levegő kifújására korlátozódik, hiszen a levegő bejutása természetes módon, ablakszellőzőkön keresztül történik. Ehhez a RENSON új generációs résszellőzőit, a Renson Invisivent Airt and Comfortot ajánljuk, amelyek diszkréten beépíthetők a nyílászárókhoz.

Akusztikus zajcsillapító anyaggal és önszabályozó visszacsapó szeleppel gyártják, így nagyobb hőérzetet és energiatakarékos szellőztetést garantálnak.

RENSON HEALTHBOX 3.0 beépített rendszer

RENSON C+ RENDSZERE: HEALTHBOX 3.0

A gépi szellőztetést a RENSON Healthbox végzi, amely elszívja az elhasznált levegőt, a résszellőzők pedig, amelyeket a helyiségek nyílászáróiba telepítünk, biztosítja a friss levegő utánpótlást. Ennek a kettőnek a kombinációja folyamatosan biztosítja az egészséges levegőt otthonunkban, hiszen a központi szellőztető egység integrált érzékelőkkel van felszerelve, amelyek folyamatosan figyelik a beltéri levegő CO2, páratartalom és VOC szintjét a ház helységeiben.

A kényelmet tovább fokozza a központi géphez fejlesztett mobil applikáció, amivel távolról is nyomon követhetjük otthonunk levegő minőségét.

TOVÁBB RENSON HEALTHBOX 3.0 SZELLŐZTETŐ GÉPHEZ
RENSON HEALTHBOX 3.0 szellőztetőgép

RENSON D+ RENDSZERE: ENDURA DELTA

RENSON D+ rendszere

A D+ rendszerek viszont teljes egészében gépi szellőztetéssel cserélik a levegőt. Ezáltal megvalósul a teljesen automatizált légcsere a nap 24 órájában. Az Endura Delta szellőzőrendszer egy hővisszanyerős rendszer, amelyekben mind a friss levegő utánpótlása, mind az elhasznált levegő elszívás gépi módon történik. Ahogy a Healthbox esetén, úgy az Endura Delta modellnél is  beépített CO2-, VOC- és páratartalom-érzékelők segítségével valósul meg az igényvezérelt szellőztetés.

A hővisszanyerés akár 89 %-ot is elérheti, amiből kitűnik, hogy a lehető leghatékonyabb módja a szellőztetésnek. Mobiltelefonos alkalmazással kényelmesen, akár távolról is folyamatosan ellenőrizhetjük a rendszer működését, programozhatjuk a szellőztetést igény szerint. Az applikáció arról is gondoskodik, hogy ne felejtsük el a légszűrőket kicserélni, amikor annak itt az ideje.

tovább a renson endura delta szellőztető géphez
RENSON ENDURA hővisszanyerős szellőztetőgép

A C+ rendszer esetében a szellőztetés tehát zónánként vagyis helyiségenként valósul meg, míg a D+ rendszerél az egész épület szellőztetési szintje azonos, nem beszélhetünk zónákról. Bármelyik rendszert mellett is voksol, egy kiemelkedően hatékony, energiatakarékos, kényelmes, megbízható és csendes szellőztetési rendszert alakíthat ki. Az igényvezérelt szellőztetés a legkorszerűbb módja a folyamatos friss levegő utánpótlásnak.

Keressen minket Facebookon és Instagramon is!

Szellőzőrácsok

A szellőzőrácsok szavatolják az épületek egészséges szellőzését.

Szellőzőlamellás homlokzat

A szellőzőlamellás homlokzatok kiváló minőségű, egyedi megjelenést kínálnak az épületeknek

Résszellőzők

Résszellőző észrevétlenül a nyílászárókba simulva elegendő frisslevegőt biztosít.