A fali szellőzőrácsok szavatolják az épületek egészséges szellőzését. Biztosítják a friss levegő bejutását, és az elhasznált vagy túlmelegedett beltéri levegő kiszellőztetését

A szellőzőrács egy egyszerű, szinte láthatatlan eleme a szellőztető rendszereknek, ám annál fontosabb. Szellőzőrácsot minden rendszerben megtalálunk akár egy családi ház, akár egy üzemi épületről van szó. Lehet az épületen belül, vagy éppen a külső falon. Számtalan méret, forma, anyag és szín elérhető, hogy tökéletesen betölthesse funkcióját.

Akár egyedi gyártás is kérhető, amennyiben nem megfelelő a szabvány méret. Sokféle elvárásnak meg kell felelniük mint például a légáteresztési kapacitás vagy a vízállóság. Előfordulhatnak speciális követelmények is: például betörésállóság vagy zajelnyelés, amire a Renson tud megfelelő megoldást ajánlani.

RENSON szellőzőrács beépítve

Miért van szükség szellőzőrácsra?

Ezek az elemek biztosítják a friss levegő utánpótlását a külső környezetből, de az elhasznált vagy túlmelegedett beltéri levegő elszívását is. Az éjszakai szellőztetésben is fontos funkciót töltenek be, segítségükkel megelőzhetjük az épületek túlmelegedését. A RENSON szellőzőrács kínálatával hozzájárul a komfortos otthon biztosításához. A megfelelő szellőzés biztosításán túl védelmi szerepet is ellát egy szellőzőrács, hiszen fontos, hogy ne kerüljön semmi a szellőző rendszerbe, ami kárt okozhat benne.

Az innováció és a magas minőség már a RENSON védjegyévé vált. Alumínium szellőzőrácsai az alapanyagnak köszönhetően könnyűek, beépítésük is egyszerűen megoldható. Az alumínium rendkívül tartós és időjárásálló. A felületkezelésnek hála ellenáll a korróziónak. Ráadásul a fenntarthatóságot is szolgálja, hiszen az alumínium 100%-ban újrahasznosítható. Többféle modellből választhat igényeinek megfelelően. Kérhető porszűrővel és rovarhálóval is. A szellőzőrácsok biztosítják az optimális légáramlást egyedi kialakításuknak köszönhetően, nyáron nagy segítséget jelent az épület hűtésében. Esőállósága is kiváló, amit hivatalos tesztekkel támasztottak alá, így a legmagasabb ‘A’ minősítést kapta a termék.

Akár egyedi gyártást is kérhet! Kalkulátorunkkal kiszámolhatja a költségeket.

RENSON szellőzőrács felépítése

RENSON alumínium szellőzőrács kínálatunk

Ft (Áfa-val)

Renson 411ZF falnyílásba szerelhető szellőzőrács. A rács az előre elkészített falnyílásba szerelhető a kívánt mélységben. Takaró kerettel nem rendelkezik a szellőzőrács. Állítsa össze a kívánt méretű szellőzőrácsot és néhány napon belül legyártjuk Önnek!

Ft (Áfa-val)

Renson 411-es falnyílásba szerelhető szellőzőrács konfigurálása. Állítsa össze a kívánt méretű szellőzőrácsot és néhány napon belül legyártjuk Önnek!

A RENSON szellőzőrács felületkezelése és vízvédelmi megoldásai

A fali szellőzőrácsok hosszú élettartamát a kiváló minőségű alumínium további felületkezelésével érik el. Az eloxálás és porfestés módjairól részletesebben ebben a cikkben olvashat.

A Renson® a szellőzőrácsait a nemzetközileg akkreditált BSRIA Ltd. európai tesztelésének (EN 13030:2011 szerint) veti alá, ami alapján kiérdemelték a legmagasabb A osztályú minősítést. A szellőzőrácsok legmagasabb vízvédelme a speciális kialakításnak köszönhető. Bővebben a vízvédelmi teszt folyamatáról itt olvashat.

Vízvédelmi besorolás hatékonyság alapján

Besorolás Vízállóság %-ban
Kiváló vízvédelem A 100-99%
Jó vízvédelem B 98,9-95%
Átlagos vízvédelem C 94,9-80%
Alacsony vízvédelem D <80%

A RENSON szellőzőrácsok intenzív légáramlást biztosítanak, ami hozzájárul az épület éjszakai hűtéséhez a nyári időszakban. Ezzel segíthetjük a klimatizáló berendezés hatékony működését.

Tovább növeli a kényelmet a rovarháló vagy a betörésbiztos kialakításű fali szellőzőrácsok beépítése. Az extra vízelvezetővel még tovább fokozhatjuk az egyébként is magas vízvédelmet. Porszűrő beépítésére is van legetőség, a levegő minőségének javítása érdekében.

RENSON szellőzőrácsok biztosítják a légáramlást

Amennyiben egyedi méretben és színben van szüksége szellőzőrács gyártásra, használja kalkulátorunkat, és rendelje meg a kívánt rácsot!

Kíváncsi, milyen színekben rendelhetők rácsaink? Kattintson ide!

Résszellőzők

Észrevétlenül a nyílászárókba simulva elegendő frisslevegőt biztosít.

Szellőzőlamellás homlokzat

Kiváló minőségű anyagból, egyedi megjelenést kínálnak az épületeknek

Gépi szellőztetés

Igényvezérelt vagy hővisszanyerős központi szellőztető rendszerekkel biztosítjuk az egészséges belső levegőt